Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

 • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

 • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

 • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

 • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

 • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

 • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

 • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

06 Ιούλιος 2012

Πανελλαδικές: Εντοπίστηκαν πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών

Ακόμα ένα πλήγμα στην εικόνα του υπουργείου Παιδείας, μετά την αποκάλυψη πλαστογραφίας στις δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές.

Συγκεκριμένα μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανακαλύφθηκε υποβολή πλαστών δηλώσεων μηχανογραφικών δελτίων, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Ήδη από την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή, σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 50 και 55 ετών.

Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της απάτης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έγκληση που υπέβαλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο 18χρονοι τελειόφοιτοι Λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα.

Οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά δελτία, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να "κλειδωθούν".

Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο εμπλεκόμενοι.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι γονείς συμμαθητών των δύο παιδιών που δεν μπόρεσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους και υπέβαλαν τη μήνυση.

Διάτρητο το σύστημα

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων υποβλήθηκαν από τα παιδιά των δύο κατηγορουμένων, τα οποία γνώριζαν τους κωδικούς των συμμαθητών τους και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το έκαναν "για πλάκα", κάτι, όμως, που θα διευκρινιστεί από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί θεωρούν σοβαρό το θέμα που δημιουργήθηκε, από την άποψη ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δίνει αυτό τους κωδικούς στους τελειόφοιτους, αλλά ο καθένας βάζει τον δικό του, που συνήθως είναι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του. Έτσι, αν κάποιος άλλος γνωρίζει τα στοιχεία ενός υποψηφίου, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει πλαστό μηχανογραφικό.

Ίσως υπάρχουν και άλλα κρούσματα

Δεν έχει ξεκαθαριστεί, επίσης, πόσα τέτοια κρούσματα υπάρχουν ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις δύο πρώτες περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες και από άλλους δύο τελειόφοιτους Λυκείου, οι οποίες ερευνώνται.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο γονέων, από τους υπολογιστές των οποίων υποβλήθηκαν τα πλαστά δελτία, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε για το περιστατικό από την αστυνομία και όπως έγινε γνωστό, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους για τις σχολές τα παιδιά που επλήγησαν από το περιστατικό.

Read more

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το μποζόνιο του Χιγκς

Πολύς ο λόγος τελευταία για το μποζόνιο του Χιγκς, μια οντότητα αφηρημένη και ακατάληπτη όσο το όνομά της. Ας δούμε λοιπόν τι σόι πράγμα είναι αυτό, ξεκινώντας από τα ειδικά και προχωρώντας στα γενικότερα.

GraphΤι είναι μποζόνιο;
Ό,τι υπάρχει στο Σύμπαν μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες στοιχειωδών σωματιδίων. Η πρώτη είναι τα φερμιόνια, τα οποία είναι συστατικά της ύλης. Η δεύτερη είναι τα μποζόνια, τα οποία λειτουργούν ως φορείς των φυσικών δυνάμεων και των αντίστοιχων πεδίων τους. Το φωτόνιο, για παράδειγμα, μεταδίδει την ηλεκτρομαγνητική δύναμη στη μορφή φωτός και είναι φορέας του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Τι είναι το μποζόνιο του Χιγκς;
Το μποζόνιο του Χιγκς είναι το σωματίδιο που αντιστοιχεί στο πεδίο του Χιγκς, το οποίο προσδίδει μάζα στην ύλη. Είναι στοιχειώδες σωματίδιο, δηλαδή δεν έχει εσωτερική δομή και δεν αποτελείται από άλλα, συστατικά σωματίδια. Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικά ασταθές και όταν σχηματιστεί καταρρέει σχεδόν ακαριαία και δίνει άλλα υποατομικά σωματίδια. Οι επιστήμονες κουράστηκαν πολύ να προσδιορίσουν την πιθανή του μάζα, η οποία εκτιμάται τώρα στα γύρω στα 121 γιγαηλεκτρονιοβόλτ (Gev), περίπου 130 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του πρωτονίου.

Read more

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για αποσπάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.) για το σχολικό έτος 2012-13

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) προβαίνει σε ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων  (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π.Π.Σ. προς τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση των λειτουργικών κενών των εν λόγω  σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με το άρθρο 329, παρ. 4α του ν. 4072/2012 (Α΄ 86).

 Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την Παρασκευή  13 Ιουλίου 2012.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας- βιογραφικού του εκπαιδευτικού  είναι αναρτημένες εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

Yπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη διανομή βιβλίων.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να διαβάσετε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τη διανομή των Σχολικών συγγραμμάτων 2012-2013.

Read more

Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από 9 μέχρι 15 Ιουλίου 2012.

 Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ? ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό.

 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Read more

Απόδοση Δεύτερης Ειδικότητας σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε το έγγραφο με τα ονόματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περειφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους οποίους αποδίσεται δεύτερη ειδικότητα .

Read more

Βατερλό στα ειδικά μαθήματα. Τι δείχνουν τα Στατιστικά Στοιχεία.

Βατερλό στα ειδικά μαθήματαΧαμηλώνει ο πήχης για την εισαγωγή σε σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Γραφιστικής και στα ξενόγλωσσα τμήματα, καθώς οι επιδόσεις είναι αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Λιγότεροι οι αριστούχοι, περισσότερα τα γραππτά κάτω από τη βάση

Αισθητή πτώση των βάσεων στις σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και στα ξενόγλωσσα τμήματα δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν φέτος στα ειδικά μαθήματα έφτασαν τους 20.258 από 20.925 πέρυσι. Τα ποσοστά των αριστούχων μειώθηκαν σημαντικά, καθώς το ποσοστό ανήλθε για φέτος σε 3,8% από 7,1% πέρυσι. Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βαθμολογική βάση έφτασαν τους 6.673 (32,9%) από 5.451 (26,9%) την περσινή χρονιά. Αναλυτικά:

 • Στο Ελεύθερο σχέδιο έχει μειωθεί φέτος το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν από 15 και πάνω (37,71% το 2012 από 39,26% το 2011).
 • Στο Γραμμικό σχέδιο μειώθηκαν οι υποψήφιοι που έγραψαν από 15 και πάνω, φτάνοντας το 52,84% το 2012, ενώ το 2011 είχαν «αγγίξει» το 59,26%.
  Βατερλό στα ειδικά μαθήματα
 • Στα Αγγλικά μειώθηκε φέτος το ποσοστό όσων έγραψαν από 15 έως 20 σε 10,44% σε σχέση με 25,07% πέρυσι.
 • Στα Γαλλικά μειώθηκε αισθητά το ποσοστό όσων έγραψαν από 15 έως 20 για το 2012 (14,24%), ενώ το αντίστοιχο του 2011 ήταν 36,64%.
 • Αντίθετα, στην Ιταλική γλώσσα παρατηρείται αύξηση των αντίστοιχων ποσοστών: 64,60% για το 2012 από 52,31% για το 2011, αν και οι υποψήφιοι που προσήλθαν είναι λιγότεροι συγκριτικά με πέρυσι.

Οι αισθητά χειρότερες βαθμολογίες των υποψηφίων σε σχέση με το 2011 οδηγούν τις βάσεις εισαγωγής προς τα κάτω σε αρκετά τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ τα οποία απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα. Ειδικότερα, στα τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών προβλέπεται πτώση των βάσεων, η οποία θα ξεκινήσει από τα 250 μόρια και μπορεί φτάσεις έως και τα 700 σε περιφερειακά ιδρύματα.

Αντίστοιχη προβλέπεται η εικόνα και για τα περιζήτητα τμήματα Γραφιστικής και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Στη Σχολή Γραφιστικής Αθήνας η βάση αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 16.000 μόρια, ενώ 17.000 μόρια, περίπου, θα χρειαστούν οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων.

Πτωτική τροχιά θα έχουν οι βάσεις και στα ξενόγλωσσα τμήματα της επαρχίας, ενώ στις σχολές των κεντρικών ιδρυμάτων θα υποχωρήσουν αλλά σε μικρότερο βαθμό. Λίγο κάτω από τα 19.900 θα διαμορφωθεί η βάση στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας, ενώ το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης θα πέσει κάτω από τα 20.400 μόρια.

Η βάση στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας θα κινηθεί στο όριο των 10.000 μορίων, ενώ στη Σχολή Γερμανικής Γλώσσας θα πέσει λίγο κάτω από τα 16.000.

Στα τμήματα Μουσικών Σπουδών, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, η πτώση των βάσεων -όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών- θα κυμανθεί από 300 έως 500 μόρια.

Πηγή: ethnos.gr

Read more

Δημοσίεύση ΦΕΚ για απόκτηση πιστοποιητικών Διοικητικής και Καθοδηγητικής Επάρκειας

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση «Ορισμός του περιεχομένου, τρόπου διάρκειας διαδικασία παρακολούθησης του ειδικού προγράμματος για την απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής επάρκειας και την απόκτηση Πιστοποιητικού
Καθοδηγητικής επάρκειας εκπαιδευτικών του N. 3848/10 (71Α) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού?καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Read more

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter