Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

  • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

  • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

  • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

  • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

  • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

  • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

  • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

  • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

30 Ιούλιος 2012

Δεκάδες οι σχολές που ανεβάζουν τον πήχη.

Φέτος, εξαιτίας της δραστικής μείωσης των θέσεων, οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν τα τμήματα των σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών ως πρώτη προτίμηση και θα καταφέρουν να περάσουν τις πύλες δεν θα ξεπερΆνοδο σε δεκάδες σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ και κυρίως σε τμήματα που οδηγούν στο δημόσιο, θα πρέπει να αναμένουν οι φετινοί υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών και του γενικού βαθμού πρόσβασης, φαίνεται πως ο αριθμός των αριστούχων αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι, έστω και οριακά.

Φέτος, εξαιτίας της δραστικής μείωσης των θέσεων, οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν τα τμήματα των σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών ως πρώτη προτίμηση και θα καταφέρουν να περάσουν τις πύλες δεν θα ξεπεράσουν τo 20%

Η άνοδος θα επηρεάσει πολλά τμήματα κεντρικών ιδρυμάτων, υψηλόβαθμες σχολές που δεν έχουν χάσει το κύρος τους και σε μεγαλύτερο βαθμό τα λιγοστά τμήματα που οδηγούν στην «αγκαλιά» του Δημοσίου.

Read more

Ανακοίνωση βαθμών επίδοσης υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr από σήμερα,  30/07/2012, αναρτώνται οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες  των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Βαθμός επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τριών, κατ΄ ανώτατο όριο, αγωνισμάτων στα οποία συμμετείχαν και ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς επίδοσής τους με τον Κωδικό Εξετάσεων και τα αρχικά των ονομαστικών  στοιχείων τους (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο) στο http://results.minedu.gov.gr .

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

Η κρίση επηρεάζει και τις βάσεις των ΑΕΙ

Για πρώτη φορά πολλοί υποψήφιοι δήλωσαν μόνο σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους.  Σχολή μόνο δίπλα στο σπίτι! Η οξύτατη οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης οδηγεί όλο και περισσότερους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να επιλέγουν μόνο σχολές με έδρα στην περιοχή τους. Ετσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν αυξηθεί οι υποψήφιοι οι οποίοι στο μηχανογραφικό τους δελτίο δεν εξαντλούν τον ανώτατο αριθμό σχολών που μπορούν να δηλώσουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται η άνοδος ή να μετριάζεται η πτώση -το πρόσημο εξαρτάται από τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με πέρυσι- στις βάσεις εισαγωγής των κεντρικών σχολών. Βέβαια, δεν θα αποτραπούν φαινόμενα εισαγωγής υποψηφίων σε περιφερειακά ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης με μέσο όρο 3 και 4.

Αντίθετα, όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο φυσικός και διευθυντής φροντιστηρίου κ. Γιώργος Χατζητέγας, αναμένεται αύξηση των βάσεων για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών (από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι πληρούν κοινωνικά κριτήρια).

Read more

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter