Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

  • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

  • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

  • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

  • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

  • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

  • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

  • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

  • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Ιούλιος 2012

31 Ιουλίου 2012

Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β΄Λυκείου. Μεθοδολογία

Εδώ θα βρείτε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με όλη τη μεθοδολογία των Μαθηματικών Κατελυθυνσης Β΄Λυκείου  από τον Τάκη Τσακαλάκο.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ

Read more

Μηχανογραφικό με το νέο χάρτη των ΑΕΙ θα συμπληρώσουν του χρόνου οι υποψήφιοι

Ο νέος χάρτη των ΑΕΙ με τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες θα συμπεριληφθεί στο επόμενο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι του χρόνου , ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΑΕΙ πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012 για να μπορέσουμε να πάρουμε αποφάσεις και να έχουμε τις οποιδήποτε αλλαγές στο επόμενο Μηχανογραφικό, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός

Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου πλαισίου ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως «Πρώτο μέλημα μου είναι να υλοποιηθεί ο νόμος και δεύτερον να έχουμε ανοιχτά Πανεπιστήμα το Σετέμβριο»
Σχετικά με τους φοιτητές ο κ. υπουργός είπε πως «μέσα σ αυτή τη βαθειά κρίση δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε όταν έχουν πραγματική ανάγκη σίτισης ή εστιών , ανέστιους ή χωρίς σίτιση».

Πηγή: esos.gr

Read more

30 Ιουλίου 2012

Δεκάδες οι σχολές που ανεβάζουν τον πήχη.

Φέτος, εξαιτίας της δραστικής μείωσης των θέσεων, οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν τα τμήματα των σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών ως πρώτη προτίμηση και θα καταφέρουν να περάσουν τις πύλες δεν θα ξεπερΆνοδο σε δεκάδες σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ και κυρίως σε τμήματα που οδηγούν στο δημόσιο, θα πρέπει να αναμένουν οι φετινοί υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών και του γενικού βαθμού πρόσβασης, φαίνεται πως ο αριθμός των αριστούχων αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι, έστω και οριακά.

Φέτος, εξαιτίας της δραστικής μείωσης των θέσεων, οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν τα τμήματα των σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών ως πρώτη προτίμηση και θα καταφέρουν να περάσουν τις πύλες δεν θα ξεπεράσουν τo 20%

Η άνοδος θα επηρεάσει πολλά τμήματα κεντρικών ιδρυμάτων, υψηλόβαθμες σχολές που δεν έχουν χάσει το κύρος τους και σε μεγαλύτερο βαθμό τα λιγοστά τμήματα που οδηγούν στην «αγκαλιά» του Δημοσίου.

Read more

Ανακοίνωση βαθμών επίδοσης υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr από σήμερα,  30/07/2012, αναρτώνται οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες  των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Βαθμός επίδοσης είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τριών, κατ΄ ανώτατο όριο, αγωνισμάτων στα οποία συμμετείχαν και ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς επίδοσής τους με τον Κωδικό Εξετάσεων και τα αρχικά των ονομαστικών  στοιχείων τους (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο) στο http://results.minedu.gov.gr .

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

Η κρίση επηρεάζει και τις βάσεις των ΑΕΙ

Για πρώτη φορά πολλοί υποψήφιοι δήλωσαν μόνο σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους.  Σχολή μόνο δίπλα στο σπίτι! Η οξύτατη οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης οδηγεί όλο και περισσότερους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να επιλέγουν μόνο σχολές με έδρα στην περιοχή τους. Ετσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν αυξηθεί οι υποψήφιοι οι οποίοι στο μηχανογραφικό τους δελτίο δεν εξαντλούν τον ανώτατο αριθμό σχολών που μπορούν να δηλώσουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται η άνοδος ή να μετριάζεται η πτώση -το πρόσημο εξαρτάται από τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με πέρυσι- στις βάσεις εισαγωγής των κεντρικών σχολών. Βέβαια, δεν θα αποτραπούν φαινόμενα εισαγωγής υποψηφίων σε περιφερειακά ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης με μέσο όρο 3 και 4.

Αντίθετα, όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο φυσικός και διευθυντής φροντιστηρίου κ. Γιώργος Χατζητέγας, αναμένεται αύξηση των βάσεων για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών (από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσοι πληρούν κοινωνικά κριτήρια).

Read more

28 Ιουλίου 2012

Το Νέο Σχολικό Βιβλίο Άλγεβρας Β΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf το νέο Βιβλίο Άλγεβρας Β΄Λυκείου Γενικής Παιδείας.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf τις Λύσεις των Ασκήσεων του νέου Σχολικού Βιβλίου Άλγεβρας Β΄Λυκείου Γενικής Παιδείας.

Read more

Ροδίτες στην Ολυμπιάδα Φυσικής

Ροδίτης μαθητής διακρίθηκε στην 43η διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που διεξήχθη στο Tallinn της Εσθονίας από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου.
Πρόκειται για τον Μιχάλη Χαλκιόπουλο στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική διάκριση, ενώ ιδιαίτερα καλή ήταν και η παρουσία του άλλου ροδίτη μαθητή Σταύρου Ευθυμίου. Και τα δύο ροδιτόπουλα συμμετείχαν στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας μας.

Read more

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου τα σχολικά βιβλία στα σχολεία

Στα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή στα σχολεία των βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, του Λυκείου και των Επαγγελματικών Σχολών, ενώ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των βιβλίων του Δημοτικού.

Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε τη Μονάδα αποθήκευσης, διαλογής και αποστολής των σχολικών εγχειριδίων στα Οινόφυτα, με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας.

Μέχρι σήμερα έχουν τυπωθεί όλα τα βιβλία της Β΄θμιας εκπαίδευσης και έχουν διανεμηθεί τα μισά, ενώ της Α'θμιας περισσότερα από τα μισά βιβλία, έχουν ήδη τυπωθεί και παραληφθεί, ενώ έχει διανεμηθεί το 1/3.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τα στελέχη και τους εργαζόμενους να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις και να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε τα βιβλία να διανεμηθούν στους μαθητές, με την έναρξη του σχολικού έτους.

Read more

Προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης υποψηφίων διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ανακοινώθηκαν  Προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης υποψηφίων διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε το συμπιεσμένο αρχείο με τους πίνακες .

Read more

26 Ιουλίου 2012

Προσωρινές τοποθετήσεις από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Κοινοποιούμε τις προσωρινές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2012-2013, αλλά και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

Σημειώνεται ότι για τους συναδέλφους που αναγράφονται δύο σχολικές μονάδες, η δεύτερη θα λειτουργήσει για συμπλήρωση ωραρίου.

Επίσης, διευκρινίζεται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, θα τοποθετηθούν κατόπιν επανεκτίμησης των λειτουργικών κενών που θα προκύψουν αφότου ανακοινωθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Σημειώνουμε ότι προηγούνται εκείνοι που είναι στη διάθεση από όσους αιτούνται αποσπάσεις, είτε εντός ΠΥΣΔΕ, είτε από άλλο ΠΥΣΔΕ.

Ενημερώνουμε ότι η περίοδος των ενστάσεων ορίζεται από σήμερα, 26-07-2012 έως τις 2 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ  για να δείτε τις προσωρινές τοποθετήσεις .

Read more

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter