Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

  • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

  • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

  • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

  • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

  • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

  • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

  • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

  • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

03 Αύγουστος 2012

Αποτελέσματα στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου 2012

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική επιπέδων Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανική Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκική επιπέδου Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από

1) το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr

Στην παραπάνω ιστοσελίδα αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου καθώς και τουλάχιστον τους τρεις αρχικούς χαρακτήρες του επωνύμου τους.

2) τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).

Oι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, κατά το τέλος  Σεπτεμβρίου  2012, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

Στο Μαξίμου οι αριστούχοι της 53ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους μαθητές που αρίστευσαν στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα της Αργεντινής.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους μαθητές για την επιτυχία τους και αναφέρθηκε στην επιστήμη των μαθηματικών, που συμβολίζει την «ακρίβεια, την πληρότητα και την αρμονία».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:
«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά και τη Μαθηματική Εταιρία, που κάθε χρόνο γονιμοποιεί με μεγάλη διάθεση και προσφορά ανιδιοτελή αυτούς τους διαγωνισμούς, που μας επιτρέπουν στην Ελλάδα να χειροκροτούμε Ολυμπιονίκες νέους των Μαθηματικών.

Για μένα τα μαθηματικά είναι ακρίβεια, είναι πληρότητα, είναι και αρμονία. Και πιστεύω πραγματικά ότι αυτά συνδέονται και με το απαύγασμα της Ελληνικής σκέψης. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι το δεύτερο πιο διαβασμένο βιβλίο στην Ιστορία, μετά βέβαια τη Βίβλο, είναι τα Στοιχεία του Ευκλείδη. Όπως επίσης, μυστήριο για μένα να παραμένει πώς ο Αρχιμήδης έφτασε τόσο κοντά στο διαφορικό λογισμό και χρειάστηκαν μετά 19 αιώνες για να κάνει μικρά βήματα- όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν- τόσο ο Νεύτωνας όσο και ο Leibniz, και τρεις αιώνες μετά να αποδείξει το βασικό θεώρημα ο Riemann. Ο Αρχιμήδης είχε φτάσει τόσους αιώνες πριν, τόσο πιο μπροστά.

Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι σας συνιστώ να διαβάσετε τον Μένωνα του Πλάτωνα για να δείτε τι τεράστια σημασία απέδιδαν οι Αρχαίοι Έλληνες στη διδασκαλία των μαθηματικών και πώς τη συνδύαζαν με τη διδασκαλία περί αρετής. Και θέλω πραγματικά να σας πω ότι μου κάνει καμιά φορά εντύπωση πως στη χώρα, τη δικιά μας τη χώρα, του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα, του Ευκλείδη, έχει τόσο υποβαθμιστεί η διδασκαλία της γεωμετρίας, κ. καθηγητά, τελευταία. Το επισημαίνετε κι εσείς, το επισημαίνω κι εγώ επίσημα, και το ακούει εξ ευωνύμων ο υπουργός Παιδείας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει. Και ήθελα πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτό το οποίο κάνατε, μας κάνατε όλους περήφανους. Να σας πω ότι το μήνυμα που στείλατε και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στους έξω είναι ότι οι Έλληνες πάντοτε μπορούν να διαπρέπουν. Πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς εκ μέρους πάρα πολλών Ελλήνων, που σε αυτές τις δύσκολες ώρες παίρνουνε ανάσες δύναμης από το δικό σας επίτευγμα. Πραγματικά συγχαρητήρια».

«Με τη σημερινή σας πρόσκληση στέλνετε το μήνυμα ότι η Πολιτεία στο ανώτατο επίπεδο αναγνωρίζει το μέγεθος της διάκρισης και επιτυχίας των μαθητών μας στον κορυφαίο αυτό διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών και επιβραβεύει την αριστεία στο στίβο της γνώσης και της επιστήμης. Οι μαθητές της ομάδας μας επελέγησαν μετά από τέσσερα στάδια διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο και κάτω από ένα μεγάλο παγκόσμιο ανταγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 100 χώρες, κατέκτησαν ένα χρυσό, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία κατατάσσοντας τη χώρα μας δεύτερη σε επίπεδο χωρών Ευρωζώνης και 25η σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Γρηγόρης Καλογερόπουλος.

Read more

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ 2012-2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2012-2013.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.391 και ικανοποιήθηκαν 4.658 (ποσοστό 72,88%).

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπάσθηκαν προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Για τις αποσπάσεις πατήστε εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

Αποφάσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς 2012-2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘΠΑ για το σχολικό έτος 2012-13.

Οι αιτήσεις που ικανοποιήθηκαν φέτος είναι λιγότερες κατά 8.1% σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος. Συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν 2.330 αιτήσεις απόσπασης, ενώ το σχολικό έτος 2011-2012 ικανοποιήθηκαν 2.535 αιτήσεις.

Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Π.Ε. πατήστε εδώ.

Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. πατήστε εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

Aποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Α.ΔΙ.Π.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ιδιωτικό Γυμνάσιο ?Αρμενικός Κυανούς Σταυρός?»

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη  Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ακαδημία  Αθηνών

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στον Εθνικό  Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π)

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο   Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.)  

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και   Επαγγελμάτων.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σε Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Αρχιεπισκοπές, στην Ιερά Σύνοδο, στην Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου, στην Αποστολική Διακονία και στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σε Πανεπιστήμια και ΑΣΠΑΙΤΕ

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ι.Τ.Υ.Ε. «Διόφαντος

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης

Πηγή: esos.gr

Read more

Αναγνωστικό Στ ' Δημοτικού 1939 - Δ. Ζηση , Ν. Κοντοπουλου , Π. Νιρβανα , Δ. Κοντογιαννη

Αναγνωστικό Στ ' Δημοτικού 1939 - Δ. Ζηση , Ν. Κοντοπουλου , Π. Νιρβανα , Δ. Κοντογιαννη

Γλώσσα: Ελληνικά

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο.

Read more

Αναγνωστικό Ε ' Δημοτικού 1966 - Γ. Καλαματιανού , Θ. Γιαννοπούλου , δ. Δούκα , Δ. Δεληπέτρου , Ν. Κοντοπουλου , Δ. Κοντογιαννη , Α. Ταμπακοπούλου , Γ. Ξενοπουλου , Α. κουρτιδη , Γ. Κονιδαρη , Π. Νιρβανα , Δ. Ζηση

Αναγνωστικό Ε ' Δημοτικού 1966 - Γ. Καλαματιανού , Θ. Γιαννοπούλου , δ. Δούκα , Δ. Δεληπέτρου , Ν. Κοντοπουλου , Δ. Κοντογιαννη , Α. Ταμπακοπούλου , Γ. Ξενοπουλου , Α. κουρτιδη , Γ. Κονιδαρη , Π. Νιρβανα , Δ. Ζηση

Γλώσσα: Ελληνικά

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο.

Read more

Αναγνωστικό Ε ' Δημοτικού 1957 - Γ. Καλαματιανού , Θ. Γιαννοπούλου , δ. Δούκα , Δ. Δεληπέτρου , Ν. Κοντοπουλου

Αναγνωστικό Ε ' Δημοτικού 1957 - Γ. Καλαματιανού , Θ. Γιαννοπούλου , δ. Δούκα , Δ. Δεληπέτρου , Ν. Κοντοπουλου

Γλώσσα: Ελληνικά

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο.

Read more

Αναγνωστικό Ε ' Δημοτικού 1955 - Γ. Καλαματιανού , Θ. Γιαννοπούλου , δ. Δούκα , Δ. Δεληπέτρου , Ν. Κοντοπουλου

Αναγνωστικό Ε ' Δημοτικού 1955 - Γ. Καλαματιανού , Θ. Γιαννοπούλου , δ. Δούκα , Δ. Δεληπέτρου , Ν. Κοντοπουλου

Γλώσσα: Ελληνικά

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο.

Read more

Αναγνωστικό Δ' Δημοτικού 1959 - Γ. Μέγα , Κ. Ρωμαίου , Σ. Δουφεξη , Θ. Μακροπούλου

Αναγνωστικό Δ' Δημοτικού 1959 - Γ. Μέγα , Κ. Ρωμαίου , Σ. Δουφεξη , Θ. Μακροπούλου

Γλώσσα: Ελληνικά

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο.

Read more

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter