Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

 • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

 • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

 • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

 • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

 • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

 • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

 • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Μάρτιος 2013

27 Μαρτίου 2013

Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ΄Λυκείου: Επισημάνσεις θεωρίας , μεθοδολογία στα Ολοκληρώματα .

Εδώ θα βρείτε ένα πολύ κατατοπιστικό φυλλάδιο για τα

Ολοκληρώματαπάνω στην ύλη των Μαθηματικών

Κατεύθυνσης   Γ΄ λυκείου , από τον Μάριο Ελευθεριάδη . Περιέχει:

1.  Επισημάνσεις Θεωρίας

2.  Αναλυτική παρουσίαση για την αρχική συνάρτηση ολοκλήρωμα.

3.  Μεθοδολογία, Παραδείγματα.

4.  Θέματα πανελληνίων εξετάσεων.

5.  Ερωτήματα-προτάσεις τύπου Σ Λ.

Read more

23 Μαρτίου 2013

Ορισμός Εδρών και Προέδρων Βαθμολογικών Κέντρων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ & ΕΠΑΛ .

Από το Yπουργείο Παιδείας καθορίστηκαν τα βαθμολογικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση από  τa Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, καθώς  και  οι  πρόεδροι  τους .

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για  να  διαβάσετε  την  απόφαση .

Read more

Μετατάξεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ05 , ΠΕ07 , ΠΕ08 , ΠΕ32 , ΠΕ18.41 , ΠΕ19 και ΠΕ20 από την Β/θμια στην Α/θμια Εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της υλοποίησης της αριθμ. 50200/Δ1/04-05-2012 Υπουργικής Απόφασης Σύστασης κλάδων Γαλλικής Γλώσσας , Γερμανικής Γλώσσας , Καλλιτεχνικών μαθημάτων , πληροφορικής , δραματικής Τέχνης και Θεατρικών σπουδών εκπαιδευτικού προσωπικού Α/θμιας Εκπαίδευσης , καλεί τους εκπαιδευτικούς των ανωτέρω ειδικοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να μεταταχθούν στην Α/θμια Εκπαίδευση να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά .

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται : από 21-03-2013 μέχρι 02-04-2013 . Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και ουδεμία παράταση θα δοθεί .

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να διαβάσετε όλη την εγκύκλιο .

Read more

21 Μαρτίου 2013

Αιτήσεις για επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στις ΤΠΕ

Από σήμερα, Πέμπτη 21/03/2013, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (Απρίλιος - Νοέμβριος 2013) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr/mis, με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α? Επίπεδο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα (4η) περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:

 • 21 έως 31 Μαρτίου 2013 (Α? φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης)
 • 1 έως 4 Απριλίου 2013 (Β? Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Από την προϋπόθεση της πιστοποίησης Α? επιπέδου εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (αποστολή με fax στο 210 3222135), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα επιμόρφωσης. Σχέδιο της βεβαίωσης διατίθεται ΕΔΩ.

Επισημαίνουμε ότι η παρούσα επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.

Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την περίοδο που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. Σχετικά με την παραπάνω προϋπόθεση, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προσκομίσουν ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους (διαθέσιμη ΕΔΩ), κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα, στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης.

Επισημαίνεται ότι, τα προγράμματα της παρούσας επιμορφωτικής περιόδου θα διακοπούν, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, τέλος Ιουνίου 2013, για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα συνεχιστούν με τη νέα σχολική χρονιά, από 9 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και θα υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Συνεπώς, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που για οποιοδήποτε λόγο την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014), ενδέχεται

 • να μην βρίσκονται στον τόπο της σημερινής τους απασχόλησης (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση,  μετάθεση σε άλλο τόπο κ.α.),
 • να μην ασκούν διδακτικό έργο (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση σε υπηρεσίες, γραφεία κλπ, ενδεχόμενη μη απασχόληση σε περίπτωση εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων κ.α.),
 • να μη διδάσκουν «συναφές» μάθημα, στην περίπτωση των «συναφών» ειδικοτήτων,

να μην υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην παρούσα περίοδο, διότι δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την επιμόρφωσή τους. Άλλωστε, το Φθινόπωρο 2013 προβλέπεται να ξεκινήσει νέα περίοδος επιμόρφωσης, στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, εφόσον τότε πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για τον παραπάνω λόγο, στην παρούσα περίοδο επιμόρφωσης, δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, θα βρείτε ΕΔΩ.

Read more

16 Μαρτίου 2013

Ε.Μ.Ε. Παράρτημα Δωδεκανήσου. Εκδήλωση βράβευσης διακριθέντων μαθητών στους μαθηματικούς διαγωνισμούς

http://1.bp.blogspot.com/-etP_fq8HL_A/TYszqXx-PMI/AAAAAAAAAA0/fZrKIdgNIWU/s760/logoeme.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), σας προσκαλεί στην καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του νομού μας που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς για το σχολικό έτος 2012 - 2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. (Λεωφόρος Δημοκρατίας, δίπλα στα γήπεδα 5x5).

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο μαθηματικός, συγγραφέας και μεταφραστής κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης και η ομιλία του θα έχει θέμα: «Ένα βιβλίο μας αφηγείται την ιστορία του» (Το παλίμψηστο του Αρχιμήδη).

Μετά την ομιλία του κ. Μιχαηλίδη θα ακολουθήσει η βράβευση των μαθητών του νομού μας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «Ευκλείδης» και «Θαλής» της Ε.Μ.Ε. καθώς και στους Δωδεκανησιακούς διαγωνισμούς «Εύδημος» και «Ίππαρχος» για την α΄ γυμνασίου. Θέλουμε να τονίσουμε ότι και φέτος η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι διακρίσεις πολλές και μάλιστα από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Η παρουσία όλων όσων αγαπούν τα Παιδιά και τα Μαθηματικά θα δώσει στην εκδήλωση τη λάμψη που της αξίζει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ανανίας Άγγελος Καρασμάνογλου Αχιλλέας

Read more

15 Μαρτίου 2013

Ε.Μ.Ε. Παράρτημα Δωδεκανήσου. Τελικά αποτελέσματα διαγωνισμών "Εύδημος" και "Ιππαρχος"

http://1.bp.blogspot.com/-etP_fq8HL_A/TYszqXx-PMI/AAAAAAAAAA0/fZrKIdgNIWU/s760/logoeme.jpg

Από το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών της Α΄Γυμνασίου που συμμετείχαν στους  διαγωνισμούς "Εύδημος" και "Ιππαρχος"  2012-2013 οι  οποίοι  διοργανώθηκαν  από το τοπικό παράρτημα της Ε.Μ.Ε..

Αναλυτικά οι μαθητές που διακρίθηκαν και στους δύο διαγωνισμούς και συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία είναι:

Επώνυμο Όνομα Σχολείο Φοίτησης
Βασιλάκη Αγνή 6ο Γυμνάσιο Ρόδου
Γκίζης Κωνσταντίνος 1ο Γυμνάσιο Ρόδου
Καράβας Νάσος Γυμνάσιο Ροδίων Παιδεία
Δημητρίου Κωνσταντίνος Γυμνάσιο Ροδίων Παιδεία
Τζιτζικώστας Αλέξανδρος Γυμνάσιο Ροδίων Παιδεία
Μηνατσής Ραφαήλ Γυμνάσιο Ολύμπου Καρπάθου
Ρούσσος Ιπποκράτης 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου
Απόκοττος Παναγιώτης Γυμνάσιο Κάσου
Ξυδιάρη Ιωάννα - Χαρά Γυμνάσιο Κάσου
Συμεωνίδης Αδάμ Γυμνάσιο Ροδίων Παιδεία
Ανανίας Μελέτιος - Μιχαήλ Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου
Καμοίση Γεωργία 3ο Γυμνάσιο Ρόδου
Πετράκη Μαρία - Νίκη 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου
Τσίννας Νικήτας Γυμνάσιο Ροδίων Παιδεία
Μεσαναγρενός Ιωάννης Γυμνάσιο Αρχαγγέλου
Μάγειρας Δημήτριος 6ο Γυμνάσιο Ρόδου
Γρηγοροπούλου Ελευθερία Γυμνάσιο Αρχαγγέλου
Ιωακειμίδου Ευαγγελία 1ο Γυμνάσιο Ρόδου
Άλλα Αντριάν Γυμνάσιο Χάλκης
Γκούνη Μυρτώ Γυμνάσιο Λέρου
Τρουμουλιάρης Αντώνης 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου
Ρήγα Πετρούλα 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου
Ζουρπάς Γεώργιος Γυμνάσιο Αρχαγγέλου
Νυστάζου Γεωργία - Πανορμίτα 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου

Read more

10 Μαρτίου 2013

Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ΄Λυκείου: Θεωρία και ασκήσεις από τα Ψηφιακά βοηθήματα του Υπουργείου Παιδείας. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΑ


Κάντε ΚΛΙΚ στους παρακάτω συνδέσμους για να  κατεβάσετε τη θεωρία και τις ασκήσεις στο κεφάλαιο των Ολοκληρωμάτων από τα ψηφιακά βοηθήματα του Υπουργείου Παιδείας .

ΘΕΩΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΑΤΑ

Read more

09 Μαρτίου 2013

Ε.Μ.Ε. Παράρτημα Δωδεκανήσου. Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη διάλεξη του κ. Διονύσιου Λάππα .

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 η πρώτη από τις δύο διαλέξεις  που διοργάνωσε το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύσιο Λάππα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου , και συμμετείχαν πολλοί μαθητές , καθηγητές και γονείς .

Αρχικά τον ομιλητή  προλόγισε ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Άγγελος Ανανίας  , και στη συνέχεια ο κύριος Λάππας ανάπτυξε το θέμα της διάλεξης που ήταν ,

"Η μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο :«Σχολικά» Μαθηματικά και Μαθηματικά"

Στο τέλος  ακολούθησαν ερωτήσεις  από τους παρευρισκόμενους .

Η δεύτερη προγραμματισμένη διάλεξη του κ. Λάππα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 10 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Ρόδου στις 11.00 π.μ. με θέμα 

«Γεωμετρικοί μετασχηματισμοί.  Η Μαθηματική θεωρία της Συμμετρίας»

Read more

06 Μαρτίου 2013

Υπουργείο Παιδείας. Η τελική μορφή του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας την τελική μορφή του Σχεδίου "Αθηνά" για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Για την τελική πρόταση του Σχεδίου ?Αθηνά? πατήστε εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

 

Read more

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter