Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

  • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

  • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

  • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

  • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

  • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

  • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

  • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

  • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Ιούλιος 2013

28 Ιουλίου 2013

Ολο το σχέδιο για το νέο λύκειο και τις πανελλαδικές

Αλλάζουν όλα στο λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου, που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το «Εθνος της Κυριακής», και έχει τον φιλόδοξο στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Το νέο λύκειο είναι αποτέλεσμα του πενταετούς εθνικού διαλόγου και της συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, και ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είναι σίγουρος ότι η ολοκληρωτική ανάπτυξή του σε διάστημα τριών ετών θα δημιουργήσει νέο «επαναστατικό τοπίο μάθησης». Νέα Προγράμματα Σπουδών κι ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

Πρεμιέρα από φέτος

Το καινοτόμο «σχέδιο Αρβανιτόπουλου» θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν πρώτοι οι φετινοί μαθητές του λυκείου 2013-2014. Η Α' λυκείου θα είναι η «ομαλή μετάβαση» στο νέο Πρόγραμμα σπουδών, η Β' θα είναι το πρώτο σκαλί για το πανεπιστήμιο με την καθιέρωση των τριών ομάδων σπουδών και η Γ' τάξη θα είναι η πλήρης εξειδίκευση και η οριστική στροφή του υποψηφίου προς τη σχολή που θα σπουδάσει. Η Α' λυκείου δηλαδή, θα είναι τάξη προσανατολισμού για τους μαθητές, ενώ στη Β' και Γ' λυκείου ο μαθητής θα επιλέγει κύκλο σπουδών.

Το «Νέο λύκειο» βασίζεται στο τρίπτυχο: Λιγότερα μαθήματα, Δραστικός περιορισμός της «περιττής» Γενικής Παιδείας και Εξειδίκευση ανά Κύκλο Μαθημάτων. Το σίγουρο είναι ότι οδεύουμε σε μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και ισχυρή Γ΄ λυκείου με ομάδες μαθημάτων από τις οποίες θα επιλέγουν οι μαθητές αυτή που θα τους οδηγήσει στη σχολή της αρεσκείας τους. Οι εξετάσεις για το απολυτήριο θα δίνονται σε 6 έως 8 βασικά μαθήματα. Οσοι εκ των υστέρων θα θελήσουν να συνεχίσουν θα δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα, ανά Ομάδα Προσανατολισμού για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια.

Ενισχύεται η αυτοτέλεια του λυκείου, καθώς αυτονομείται και το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου. Το ωρολόγιο πρόγραμμα επικεντρώνεται στο μορφωτικό του... καθήκον και στους στόχους του και αποδεσμεύεται από την προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Δημιουργείται τράπεζα θεμάτων, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα δεκάδες προβλήματα που έχουν προκύψει κατά καιρούς στην επιλογή των θεμάτων για τις Εξετάσεις που έπλητταν το κύρος του θεσμού. Εισάγεται, λοιπόν, η τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας. Μέρος των θεμάτων των προαγωγικών και των απολυτηρίων εξετάσεων θα επιλέγεται με κλήρωση. Αυτό θα προσφέρει στους υποψηφίους μια αντικειμενικότερη αξιολόγηση, ενώ εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της αποστήθισης. Η διδακτέα και η εξεταστέα ύλη θα είναι κοινή για όλα τα σχολεία. Το 50% των θεμάτων για τα μαθήματα της Γλώσσας (Ελληνικής και Ξένης), των Μαθηματικών, της Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας και της Ιστορίας των Α' και Β' τάξεων Ημερησίου Λυκείου και Μαθηματικών, Γλώσσας και Ιστορίας της Γ' τάξης προέρχεται με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και το υπόλοιπο 50% τίθεται από τον διδάσκοντα.

Στα υπόλοιπα μαθήματα όλα τα θέματα επιλέγονται από τον διδάσκοντα. Η αξιολόγηση γίνεται από τον οικείο καθηγητή. Στόχος θα είναι να διδάσκεται όλη η ύλη και να μη μετατρέπεται το Λύκειο σε φροντιστήριο, όπου ο μαθητής «παρακολουθεί» μόνον τα μαθήματα που θα δώσει στις Πανελλαδικές.

Οι 6 ριζικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι ριζικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνουν τα εξής.

1. Μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από έξι που είναι σήμερα σε τέσσερα.

2. Περιορίζονται τα επιστημονικά πεδία από τέσσερα σε τρία. Στην ουσία ενοποιείται το τεχνολογικό με αυτό των θετικών επιστημών και δημιουργείται ένα ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο που θα περιλάβει όλες τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

3. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης λυκείου θα παίρνουν το απολυτήριο με εξέταση σε 6 έως 8 βασικά μαθήματα και μετά εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα προσέρχονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού (κατεύθυνση).

4. Καταργείται η κεντρική επιτροπή εξετάσεων και στη θέση της έρχεται ένας «κυρίαρχος-επόπτης» Οργανισμός, ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων. Παράλληλα δημιουργείται και τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να «εξαντλείται» η ύλη και να μην εξαρτάται από τον κάθε διδάσκοντα.

5. Εισάγεται ως βασικό μάθημα η «Φιλοσοφία» στη Β' λυκείου καθώς και το μάθημα της «Πολιτικής Παιδείας» (Θεσμοί-Αρχές Δικαίου-Οικονομία) στην Α' & Β' λυκείου.

6. Ενισχύονται τα μαθήματα γενικής παιδείας στην Α' και Β' λυκείου, ενώ στην Γ΄ τάξη αναπτύσσονται τα μαθήματα εξειδίκευσης. Αυτό έχεις ως συνέπεια, πρώτον, την αυτοτέλεια στο πρόγραμμα (Α΄ & Β' λυκείου) και δεύτερον την «ουσιαστική» εμβάθυνση στην Γ' λυκείου, που προετοιμάζει για το πανεπιστήμιο.

ΤΟ ΝΕΟ... ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ
Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα στις τρεις τάξεις του Λυκείου

Στην Α' τάξη του λυκείου θα υπάρχει κοινό ωρολόγιο πρόγραμμα 33 ωρών την εβδομάδα. Επιπλέον καθιερώνεται ένα μάθημα επιλογής (2 ώρες την εβδομάδα), που θα επιλέγεται από τα εξής μαθήματα: α) Εφαρμογές στην Πληροφορική, β) Διαχείριση Φυσικών Πόρων και γ) Εκφραση-Πολιτισμός-Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.

Στη Β' τάξη του λυκείου αρχίζουν να εισάγονται οι κατευθύνσεις. Μπαίνουν δυναμικά στο πρόγραμμα οι Ομάδες μαθημάτων Προσανατολισμού.

Αυτή η τάξη σήμερα διδάσκεται 25 ώρες γενική παιδεία και 17 κατεύθυνση.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου λυκείου όμως θα είναι 30 ωρών την εβδομάδα και η Ομάδα μαθημάτων προσανατολισμού 5 ώρες εβδομαδιαίως.

Οι δύο κύκλοι θα είναι οι εξής:

1. Ομάδα μαθημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά.

2. Ομάδα μαθημάτων Θετικών Σπουδών: Μαθηματικά και Φυσική.

Η Γ' τάξη
Μέχρι σήμερα η Γ' τάξη διδάσκεται ένα κοινό πρόγραμμα 17 ωρών μαθημάτων γενικής παιδείας και 14 κατεύθυνσης. Στο νέο λύκειο η τρίτη θα έχει το κοινό πρόγραμμα που θα είναι 14ωρο, καθώς και την Ομάδα μαθημάτων προσανατολισμού, που θα διδάσκεται 18 ώρες την εβδομάδα:

1. Ομάδα μαθημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών.

2. Ομάδα μαθημάτων Θετικών Σπουδών.

3. Ομάδα μαθημάτων Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΕΕ
Οι θρυλικές ΚΕΕ (Κεντρικές Επιτροπές Εξετάσεων), καταργούνται με το καινούργιο σχέδιο του λυκείου.

  • Στη θέση τους δημιουργείται ο περίφημος Οργανισμός Εθνικών Εξετάσεων, που χρόνια φημολογείται και ζητείται από την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα.
  • Σκοπός του θα είναι το σύνολο των διαδικασιών διοργάνωσης των Πανελλαδικών. Θα προσδιορίζει την εξεταστέα ύλη, θα επιλέγει τους «τοπ» βαθμολογητές που θα φροντίζουν για την αντικειμενική αξιολόγηση των γραπτών και θα εποπτεύει όλα όσα σχετίζονται με την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Επειτα από 35 χρόνια αντιπαραθέσεων
Ολοι συμφωνούν για την ανάγκη μιας εκ βάθρων μεταρρύθμισης

Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια (από τη μεταπολίτευση και μετά) το ζήτημα του λυκείου και το συνδεόμενο με αυτό ζήτημα των εισαγωγικών εξετάσεων αποτέλεσαν σημείο αιχμής της εκπαιδευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων.

Η πολιτική αντιπαράθεση που το ζήτημα αυτό διαχρονικά έχει προκαλέσει οφείλεται κατά βάση στο γεγονός ότι για πολλές δεκαετίες η ελληνική κοινωνία είδε την εκπαίδευση των παιδιών της και την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο ως το όχημα μίας μοναδικής ευκαιρίας για ανοδική κοινωνική κινητικότητα.

Το λύκειο, όπως λειτουργεί σήμερα, είναι κατά βάση μία βαθμίδα που προσφέρει γενικές και αποσπασματικού χαρακτήρα γνώσεις, έχει λιγοστά μαθήματα εξειδίκευσης και ακόμα λιγότερα μαθήματα επιλογής.

Οι μαθητές αναλώνονται πολύ στην αφομοίωση πολλών κατακερματισμένων πληροφοριών που εντάσσονται σε πολλά γνωστικά πεδία, ενώ η διδασκαλία έχει ως βάση τις διαλέξεις που αφήνουν στους μαθητές ελάχιστα περιθώρια για δημιουργική αυτενέργεια και πρωτοβουλία.

Η κατάσταση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα διεθνώς ισχύοντα.

Ο «καθρέφτης»
Τα αποτελέσματα του λυκείου μπορούν να αξιολογηθούν σε σχέση με δύο διαστάσεις: τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των μαθητών και την απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας. Αυτές, λοιπόν, χωλαίνουν πολύ στο λύκειο με την τωρινή του μορφή.

Το λύκειο ως έχει, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς αναλυτές, αποθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία και ανταμείβει τη στείρα απομνημόνευση της ύλης. Δεν λαμβάνει υπόψη του τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, ενώ την ίδια στιγμή φορτώνει με υπέρμετρο άγχος και πίεση τους μαθητές.

Αυτή η πίεση έχει επιπτώσεις στην προσωπική και τη σχολική ζωή των εφήβων και οδηγεί σε απαξίωση του σχολείου.

Επιπλέον το ωρολόγιο πρόγραμμά του οδηγεί σε αδυναμία εμπέδωσης της ύλης λόγω του κατακερματισμού του σχολικού χρόνου σε πολλά γνωστικά αντικείμενα, τα οποία δεν καλύπτονται επαρκώς και στο απαραίτητο για τις εισαγωγικές εξετάσεις βάθος.

Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων ελλειμμάτων είναι η συνεχής κατάρρευση του λυκείου, που χρήζει άμεση ανάγκη μεταρρύθμισης. Σε αυτήν την προοπτική, άλλωστε, συμφωνούν και όλα τα κόμματα.

Πηγή: ethnos.gr

Read more

54η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (2013): Δύο αργυρά , ένα χάλκινο μετάλλιο και τρεις ευφημους μνείες για την Ελληνική αποστολή

Με αρκετές διακρίσεις επιστρέφει από την Σάντα Μάρτα της Κολομβίας η Ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην 54η  Διεθνή Μαθηματική  Ολυμπιάδα , η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα απο τις 18 έως τις 28 Ιουλίου 2013.

Οι μαθητές μας κατέκτησαν δύο αργυρά μετάλλια , ένα χάλκινο μετάλλιο και τρεις εύφημους μνείες , κάνοντας μας για μια ακόμα φορά υπερήφανους.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο ροδίτης μαθητής Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος ο οποίος για μια ακόμα φορά κατάφερε να διακριθεί , κατακτώντας  εύφημο μνεία.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αθηναγόρα και  σε όλα τα παιδιά της αποστολής για την μεγάλη  επιτυχία τους .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ελληνικής ομάδας έχουν ως εξής:

Διαγωνιζόμενοι P1 P2 P3 P4 P5 P6 Σύνολο Θέση Βραβείο
Abs. Σχετ.
Τα αποτελέσματα της ομάδας 14 9 14 42 22 0 101 38 61,46% S, S, B, HM, HM, HM
Παναγιώτης Λόλας  7 0 7 7 7 0 28 61 88,61% Αργυρό μετάλλιο
Παναγιώτης Δημάκης  0 6 7 7 6 0 26 110 79.32% Αργυρό μετάλλιο
Δημήτριος Οικονόμου  4 0 0 7 5 0 16 234 55.79% Χάλκινο μετάλλιο
Αθηναγόρας Στυλιανός Σκιαδόπουλος  1 3 0 7 2 0 13 296 44.02% Εύφημος μνεία
Κωνσταντίνος Τσίνας  1 0 0 7 1 0 9 335 36.62% Εύφημος μνεία
Πέτρος Ντούνης  1 0 0 7 1 0 9 335 36.62% Εύφημος μνεία

Read more

26 Ιουλίου 2013

Την άλλη εβδομάδα η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές-Περιοχές δήλωσης.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί από το υπουργείο παιδείας η εγκύκλιος για την πρόσληψη  Αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Θυμίζουμε ότι μέσω του Κρατικού προυπολογισμού θα προσληφθούν 2.500 αναπληρωτές και 8.500 από κοινοτικά κονδύλια για προγράμματα ΕΣΠΑ.

Οι  αιτούντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις με σύμφωνα  με την απόφαση που επανακαθορίστηκαν οι περιοχές   μετάθεσης

Δείτε εδώ την απόφαση για τις περιοχές δήλωσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση .

Δείτε εδώ την απόφαση για τις περιοχές δήλωσης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση .

Πηγή: esos.gr

Read more

Δ.Δ.Ε.Δ.: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά.

Σας ανακοινώνουμε 

α) τον πίνακα με τις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά των εκπαιδευτικών που είχαν κριθεί υπεράριθμοι και 

β) τον πίνακα των εκπαιδευτικών οι οποίοι αιτήθηκαν βελτίωση θέσης, οριστική τοποθέτηση και τοποθέτηση μετά από μετάθεση. 

Οι τοποθετήσεις έγιναν σύμφωνα με τα υπάρχοντα οργανικά κενά, τις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών και την κατάταξή τους βάσει μοριοδότησης. 

Τυχόν ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν στην υπηρεσία έως την Τρίτη, 30-07-2013, ώρα 11:00πμ (ιδιοχείρως, ή με φαξ στο 22413 64850/827, ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Ενημερώνουμε τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν ευρίσκονται στον ως άνω πίνακα ότι παραμένουν στη σχολική μονάδα στην οποία κρίθηκαν υπεράριθμοι και θα διατεθούν σε λειτουργικά κενά, όπως θα τα ανακοινώσει στη συνέχεια η υπηρεσία, καλώντας τους ενδιαφερομένους σε εκ νέου δηλώσεις προτίμησης. Επίσης, όσοι τελούν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δεν ευρίσκονται στον πίνακα οριστικών τοποθετήσεων, παραμένουν στη διάθεση και θα κληθούν να υποβάλουν εκ νέου δηλώσεις προτίμησης μετά την ανακοίνωση των λειτουργικών κενών, και μετά την προνομιακή τοποθέτηση των υπεραρίθμων που δεν έλαβαν νέα οργανική θέση. Σημειώνεται ότι η περίοδος αιτήσεων για αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ καθώς και των αιτήσεων για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά θα ανακοινωθεί μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις τοποθετήσεις .

Read more

17 Ιουλίου 2013

Ε.Μ.Ε.: Αποτελέσματα Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού "Παιχνίδι και Μαθηματικά" στα Δωδεκάνησα. (Δημοτικά Σχολεία)

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού "Παιχνίδι και Μαθηματικά" για τα Δωδεκάνησα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αφορά τους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας. Φέτος πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2013 με απόλυτη επιτυχία.

Το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνιής Μαθηματικής Εταιρείας προγραμματίζει εκδήλωση στην οποία θα βραβευθούν οι διακριθέντες μαθητές του νομού μας .

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού  για το νομό Δωδεκανήσου.

Read more

15 Ιουλίου 2013

44η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής. Χάλκινο Μετάλλιο για τον Σταύρο Ευθυμίου.

http://www.ipho2013.dk/IPhO-2013-logo.png

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της 44ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη από 7 ως 14 Ιουλίου 2014 .

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1044924_10201514959065448_2012417224_n.jpgΣτην Ελληνική αποστολή συμμετείχε ο Ροδίτης μαθητής της Γ΄Λυκείου Σταύρος Ευθυμίου ο οποίος κέρδισε Χάλκινο Μετάλλιο. Να σημειώσουμε ότι ο Σταύρος έχει πολλές διακρίσεις , τόσο στα Μαθηματικά όσο και στην Φυσική .

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σταύρο για την κορυφαία αυτή διάκριση και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα της 44ης Διεθνους Ολυμπιάδας Φυσικής (Δανία 2013)

 

Read more

13 Ιουλίου 2013

Υπουργείο Παιδείας: Εγκύκλιοι αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και Φορείς/Υπηρεσίες του Υπουργείου. Έντυπα αιτήσεων απόσπασης.

Εκδόθηκαν  από το υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι   για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια, Διαπολιτισμικά Σχολεία, Εκκλησιαστικά Σχολεία και σε φορείς, υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τις εγκυκλίους και τα αντίστοιχα έντυπα αιτήσεων αποσπάσεων .

Read more

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή 12-7-2013 λήγει η κανονική προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναμενόμενων υποψηφίων έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεισφορά των καθηγητών των Λυκείων, τα οποία παρέμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για την υποστήριξη των υποψηφίων.

Ωστόσο, για τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για κάποιο λόγο δεν τήρησαν την προθεσμία, δίνεται παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 μ.μ. στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μόνοι τους θα οριστικοποιήσουν το δελτίο τους.

Επισημαίνεται προς τους υποψηφίους ότι αποδεικτικό της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος θα πρέπει να φαίνεται πάνω στο οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (στην πρώτη σελίδα πάνω δεξιά).

Η διαδικασία υποβολής θα λήξει οριστικά τη Δευτέρα 15-7-2013, για όλους τους υποψηφίους που προέρχονται από ημερήσια ή εσπερινά ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Από ώρα 14:30 η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών, χωρίς να υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτήν παρά μόνο για να βλέπουν οι υποψήφιοι την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου.

Διοικητική στήριξη στους υποψηφίους θα παρέχεται τηλεφωνικά από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 15/7 και από 08:00 ως 14:30 στα τηλέφωνα:

Για τα ΓΕΛ 2103442699, 2103442099, 2103442072, 2103442703.

Για τα ΕΠΑΛ 2103442696, 2103442100, 2103442101.

Για τεχνικά θέματα 2103442386, 2103442009, 2103442064, 2103442044
ή στο e-mail exams-helpdesk@minedu.gov.gr.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

11 Ιουλίου 2013

Δ.Δ.Ε.Δ.: Ονομαστικός πίνακας υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Δήλωση προτίμησης Υπεράριθμων Εκπαιδευτικών

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ανακοινώθηκε ο ονομαστικός πίνακας  των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να προβούν σε δήλωση προτίμησης τοποθέτησης από τα υπάρχοντα οργανικά κενά, όπως είναι δημοσιευμένα στον διαδικτυακό τόπο της ΔΔΕ Δωδ/σου.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις προτίμησης θα υποβάλλονται είτε ιδιοχείρως στα γραφεία της ΔΔΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ (Γεωργίου Μαύρου, κτίριο εφορίας, 4ος όροφος, περιοχή Ζέφυρος, 85100, Ρόδος), είτε μέσω ηλ. ταχυδρομείου (στη διεύθυνση mail@dide.dod.sch.gr) με θέμα ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥ, είτε μέσω συσκευής φαξ δημόσιας υπηρεσίας (στο 22413 64827), έως και τις 19/07/2013, στις 11:00πμ.

Μετά την τοποθέτηση των υπεραρίθμων στα οργανικά κενά, οι εκπαιδευτικοί που ευρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, είτε έχουν ζητήσει βελτίωση, είτε οριστική τοποθέτηση μετά από μετάθεση, θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τα εναπομείναντα οργανικά κενά και τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις προτίμησής τους.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε την ανακοίνωση.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για την ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ εκπαιδευτικών.

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ που αφορούν τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.

Read more

04 Ιουλίου 2013

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ειδικών μαθημάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν από σήμερα 03/07/2013 μετά τις 11.00 πμ να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει την Παρασκευή 12/7/2013.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Read more

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter