Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

  • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

  • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

  • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

  • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

  • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

  • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

  • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

  • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Τοπική Επικαιρότητα

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Εκτύπωση
Κατηγορία: Τοπική Επικαιρότητα
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015
Γράφτηκε από τον/την Super User

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ο γενικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 68.345 θέσεις και αναλυτικά:

- 44.200 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

- 24.145 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε.

Συγκριτικός Πίνακας Εισακτέων ακαδ. έτους 2014-5 και 2015-6

Ακαδ. έτος Συνολικός αριθμός εισακτέων Πανεπιστήμια ΤΕΙ/ΑΣΠΑΙΤΕ/ΑΣΤΕ
2014-2015 70.305 46.735 23.570
2015-2016 68.345 44.200 24.145

Στον ανωτέρω αριθμό εισακτέων (68.345 θέσεις) δεν συμπεριλαμβάνονται και άρα προστίθενται οι θέσεις εισακτέων:

Για τις Στρατιωτικές Σχολές
Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας
Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού
Οι θέσεις που ορίζονται καθ? υπέρβαση  του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, όπως αθλητές με διακρίσεις, Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς, πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις κλπ.

Με την σχετική Υπουργική Απόφαση που ήδη υπογράφηκε, καθορίζονται οι θέσεις καθ? υπέρβαση  του αναφερόμενου αριθμού εισακτέων και η ποσοστιαία κατανομή των θέσεων εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-6.

Τις ανωτέρω θέσεις εισακτέων αναμένεται να τις διεκδικήσουν οι 101.508 υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι υποψήφιοι υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο χωρίς νέα εξέταση για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Από τον ανωτέρω συνολικό αριθμό των 68.345 θέσεων διατίθενται:

ποσοστό 90% των θέσεων των Πανεπιστημίων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και ποσοστό 69% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, στους μαθητές της Γ΄ τάξης του ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και τους αποφοίτους Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων.
ποσοστό 10% των θέσεων των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, σε υποψήφιους που δε συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις το έτος 2015 και είναι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των ημερήσιων Γενικών Λυκείων ή Ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη  2013 ή 2014. Για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων. Ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων θα γνωστοποιηθεί μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
ποσοστό 20% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους υποψηφίους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των τεσσάρων μαθημάτων. Για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων της Αστυνομίας και τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργείων.
ποσοστό 1% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης στους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α) που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις των δύο μαθημάτων. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με απόφαση του αντίστοιχου Υπουργείου.
Ποσοστό 1% πέρα από τον αριθμό εισακτέων των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, διατίθενται για τους μαθητές και αποφοίτους των Εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς και τους υποψηφίους Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες πανελλήνιες εξετάσεις της Δ΄ τάξης των Λυκείων αυτών. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ο ακριβής αριθμός των θέσεων εισακτέων καθορίζεται με απόφαση του αντίστοιχου Υπουργείου.

Για τους πίνακες με τον αριθμό εισακτέων ανά Ίδρυμα πατήστε εδώ

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΣΟΚ στον Αρχάγγελο. Έδωσε τέλος στη ζωή του ο 55χρονος καθηγητής

Εκτύπωση
Κατηγορία: Τοπική Επικαιρότητα
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013
Γράφτηκε από τον/την Super User

Σοhttp://www.rodosalarm.gr/images/stories/astinomika/aftoktonia%20thilia_600.jpgκαρισμένη η κοινωνία του Αρχαγγέλου, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα όλου του νησιού, δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας ενός καθηγητή που υπηρετούσε ως διευθυντής στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου.

Πρόκειται για τον Δημ. Ευλαβή 55 χρονών, παντρεμένο με τη δασκάλα Ελένη Κόζα με την οποία απέκτησαν δύο κορίτσια. Το ένα κορίτσι είναι φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το άλλο μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου.

Ο Δημήτρης Ευλαβής έφυγε λίγο πριν το μεσημέρι από το σπίτι του με προορισμό ένα αγρόκτημά του προκειμένου να μαζέψει ελιές, αλλά καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι και στις 2.30 ώρα, αφού δεν απαντούσε στο κινητό τηλέφωνό του που τον καλούσε η γυναίκα του, τότε ανήσυχη η ίδια, πήρε το αυτοκίνητο και μαζί με την12χρονη κόρη της μετέβησαν στο αγρόκτημα που ήξεραν ότι θα πήγαινε ο σύζυγος και πατέρας. Όταν έφτασαν στο αγρόκτημα υπέστησαν σοκ, αφού είδαν τον άνθρωπό τους να κρέμεται από μια ελιά απαγχονισμένος. Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές και ειδικά για το 12χρονο παιδί.

Ο καθηγητής Δημ. Ευλαβής περιγράφεται από όλους τους κατοίκους του Αρχαγγέλου ως ένας καλός άνθρωπος και δάσκαλος, ευγενέστατος και άριστος οικογενειάρχης, αγαπητός σε όλους. Ήταν όμως πάντα μοναχικός και ειδικά τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας τον τελευταίον καιρό φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε. Από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε ήπιας μορφής ψυχολογικά προβλήματα που μάλλον οφείλονταν σε λόγους υγείας . Προφανώς αυτοί οι λόγοι υγείας τον επηρέασαν και τον έκαναν να κλειστεί περισσότερο στον εαυτό του.

Πηγή: rodosalarm.gr

Κλαίει σήμερα η Ρόδος για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Μητσόπουλου.

Εκτύπωση
Κατηγορία: Τοπική Επικαιρότητα
Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013
Γράφτηκε από τον/την Super User

http://www.arnikiou.mysch.gr/images/penthos.jpgΑπέραντη θλίψη επικρατεί στη τοπική κοινωνία από το πρωί, μόλις έγινε γνωστό το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο του 2013.

Ένα νεαρό παιδί, μόλις 19 ετών, φοιτητής στη Πάτρα έχασε τη ζωή του τόσο ξαφνικά και χωρίς λόγο...Μια άτυχη στιγμή, γύρω στις 6 παρά είκοσι και όλα τελείωσαν...

Ο Δημήτρης Μητσόπουλος που ήταν ένας γλυκύτατος και καλοσυνάτος νέος άνθρωπος, δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Συγκλονισμένη και απαρηγόρητη η ροδιακή κοινωνία αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το τραγικό τέλος του Δημήτρη. Λες και είχε ραντεβού με τον θάνατο, λες , με τις συνθήκες που έγινε, πως ο θάνατος τον περίμενε σήμερα το πρωί.

Σήμερα στις 5.40 το πρωί ο Δημήτρης προστέθηκε στη λίστα όλων εκείνων που από μια ατυχία ή μια στραβοτιμονιά γίνονται θυσία στο Μολώχ της ασφάλτου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ύστερα από διασκέδαση με φίλους του, ενόψει της επιστροφής του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Δημήτρης επέστρεφε στο σπίτι του. Έμελλε όμως να μην φτάσει ποτέ!.. Κατευθυνόμενος από τα Πλατανάκια προς τον Άγιο Φραγκίσκο , οδηγώντας αυτοκίνητο , στην μικρή στροφή που υπάρχει μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε κολώνα φωτισμού και να ανατραπεί δύο φορές.

Συγγενείς και φίλοι θα πούμε το τελευταίο αντίο στο Δημήτρη, αύριο, στον Ναό του Ευαγγελισμού στις 2 το μεσημέρι.

Συγκλονισμένοι από τον απροσδόκητο θάνατο του αγαπητού μας φίλου Δημήτρη , εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, και συμπαραστεκόμαστε στο πένθος της .

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter