Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

  • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

  • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

  • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

  • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

  • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

  • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

  • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

  • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Ρόδος: Προχωρούν σύντομα οι κατανομές από το Δήμο στις νέες ενιαίες σχολικές επιτροπές και προωθούνται οι προμήθειες των αναγκαίων υλικών.

Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Νέα Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 Γράφτηκε από τον/την Super User


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Θέμα : Προχωρούν σύντομα οι κατανομές από το Δήμο στις νέες ενιαίες σχολικές επιτροπές και προωθούνται οι προμήθειες των αναγκαίων υλικών.

 

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα (Τετάρτη) υπό τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σωτήρη Πετράκη και Γιάννη Κορωναίο αντίστοιχα.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη των ενεργειών των σχολικών επιτροπών και να δοθούν οι αναγκαίες κατευθύνσεις.

Η συγκυρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς την ίδια περίοδο με την έναρξη λειτουργίας των δύο νέων ενιαίων σχολικών επιτροπών που αντικαθιστούν τις καταργημένες σχολικές επιτροπές (72 της πρωτοβάθμιας και 26 δευτεροβάθμιας), αποτελεί την κύρια αιτία δυσλειτουργίας κάποιων σχολικών μονάδων αλλά και τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων στους γονείς που δεν μπορούν να έχουν γνώση όλων των παραμέτρων. Σαφώς και σε καμιά περίπτωση οι γονείς δεν απαιτείται να συνεισφέρουν οικονομικά για την προμήθεια υλικών, ενώ τυχόν συνεισφορές στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, δεν αφορούν τις εκκρεμότητες των σχολικών επιτροπών. Η συνεισφορά των συλλογών στη λειτουργία των σχολείων που γίνεται επικουρικά και κατά βούληση της διοίκησης του κάθε συλλόγου, αναγνωρίζεται από τη Δημοτική Αρχή αναλόγως και εκτιμάται ιδιαιτέρως.

Το σύνολο των χρημάτων που έχουν έρθει εφέτος για τη λειτουργία των σχολείων και δεν έχουν δοθεί έως σήμερα λόγω της μεταβατικής περιόδου, παραμένουν αδιάθετα σε ειδικό λογαριασμού του δήμου, και θα αποδοθούν στο ακέραιο στις δύο νεοσύστατες σχολικές επιτροπές για τις ανάγκες των σχολείων, ενώ επιπροσθέτως ο Δήμος διαθέτει σημαντικά ποσά από τον προϋπολογισμό του, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Οι ενιαίες σχολικές επιτροπές, που συγκροτήθηκαν ουσιαστικά την 6η Σεπτεμβρίου, θα προβούν άμεσα σε συγκεκριμένες διαδικασίες για τη σύννομη προμήθεια των υλικών που θα γίνεται πλέον κεντρικά για το σύνολο των σχολείων του νησιού. Προκειμένου να δοθεί το συντομότερο δυνατόν λύση στα σχολεία που παρουσιάζουν ελλείψεις, ο Δήμαρχος έλαβε τη διαβεβαίωση από τους προέδρους ότι έχουν προγραμματίσει ήδη συνεδρίαση των διοικητικών τους συμβουλίων εντός της εβδομάδας, όπου θα παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών των προμηθειών. Για την βέλτιστη λύση μάλιστα, ο Δήμαρχος επικοινώνησε με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για διευκρινήσεις.

Οι πρόεδροι ανέλαβαν σε συνεργασία με τη Δ/νση Οικονομικών, αφενός τη χρήση αναλωσίμων από την αποθήκη του Δήμου και αφετέρου να προχωρήσουν στην κατάρτιση των όρων των διαγωνισμών των προμηθειών γραφικής ύλης, ειδών καθαριότητας, πετρελαίου θέρμανσης, της συντήρηση μηχανημάτων γραφείων κ.ά., ενώ θα εγκριθεί και η άμεση χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων για τις έκτακτες ανάγκες, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Πηγή: verena.gr

Εμφανίσεις: 1671
FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter