Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

Κάντε ΚΛΙΚ εδώ για να δείτε τα θέματα του Πανελλήνιου Μαθη...

Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

 Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα του 7ου τοπικού μαθημα...

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοι...

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

Τα ονόματα των επιτυχόντων σ? όλα τα σχολεία στα Δωδεκάν...

Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

Κάντε ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη σχολή επ...

Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί ο εκπαιδευτικός κόσμος...

  • Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών "Θαλής 2017" και 'Εύδημος 2017"

  • Αποτελέσματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2017.

  • Θέματα και λύσεις 7ου τοπικού μαθηματικού διαγωνισμού "Εύδημος 2016" για την Α' Γυμνασίου.

  • Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

  • Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Δωδεκάνησα.

  • Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

  • Απεβίωσε η μαθηματικός Καλλιόπη Καστρουνή

  • Υπουργείο Παιδείας: Αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

Στο Μαξίμου οι αριστούχοι της 53ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας

Εκτύπωση
Κατηγορία: Επικαιρότητα Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 Γράφτηκε από τον/την Super User

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους μαθητές που αρίστευσαν στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα της Αργεντινής.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους μαθητές για την επιτυχία τους και αναφέρθηκε στην επιστήμη των μαθηματικών, που συμβολίζει την «ακρίβεια, την πληρότητα και την αρμονία».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:
«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά και τη Μαθηματική Εταιρία, που κάθε χρόνο γονιμοποιεί με μεγάλη διάθεση και προσφορά ανιδιοτελή αυτούς τους διαγωνισμούς, που μας επιτρέπουν στην Ελλάδα να χειροκροτούμε Ολυμπιονίκες νέους των Μαθηματικών.

Για μένα τα μαθηματικά είναι ακρίβεια, είναι πληρότητα, είναι και αρμονία. Και πιστεύω πραγματικά ότι αυτά συνδέονται και με το απαύγασμα της Ελληνικής σκέψης. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι το δεύτερο πιο διαβασμένο βιβλίο στην Ιστορία, μετά βέβαια τη Βίβλο, είναι τα Στοιχεία του Ευκλείδη. Όπως επίσης, μυστήριο για μένα να παραμένει πώς ο Αρχιμήδης έφτασε τόσο κοντά στο διαφορικό λογισμό και χρειάστηκαν μετά 19 αιώνες για να κάνει μικρά βήματα- όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν- τόσο ο Νεύτωνας όσο και ο Leibniz, και τρεις αιώνες μετά να αποδείξει το βασικό θεώρημα ο Riemann. Ο Αρχιμήδης είχε φτάσει τόσους αιώνες πριν, τόσο πιο μπροστά.

Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι σας συνιστώ να διαβάσετε τον Μένωνα του Πλάτωνα για να δείτε τι τεράστια σημασία απέδιδαν οι Αρχαίοι Έλληνες στη διδασκαλία των μαθηματικών και πώς τη συνδύαζαν με τη διδασκαλία περί αρετής. Και θέλω πραγματικά να σας πω ότι μου κάνει καμιά φορά εντύπωση πως στη χώρα, τη δικιά μας τη χώρα, του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα, του Ευκλείδη, έχει τόσο υποβαθμιστεί η διδασκαλία της γεωμετρίας, κ. καθηγητά, τελευταία. Το επισημαίνετε κι εσείς, το επισημαίνω κι εγώ επίσημα, και το ακούει εξ ευωνύμων ο υπουργός Παιδείας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει. Και ήθελα πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτό το οποίο κάνατε, μας κάνατε όλους περήφανους. Να σας πω ότι το μήνυμα που στείλατε και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στους έξω είναι ότι οι Έλληνες πάντοτε μπορούν να διαπρέπουν. Πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς εκ μέρους πάρα πολλών Ελλήνων, που σε αυτές τις δύσκολες ώρες παίρνουνε ανάσες δύναμης από το δικό σας επίτευγμα. Πραγματικά συγχαρητήρια».

«Με τη σημερινή σας πρόσκληση στέλνετε το μήνυμα ότι η Πολιτεία στο ανώτατο επίπεδο αναγνωρίζει το μέγεθος της διάκρισης και επιτυχίας των μαθητών μας στον κορυφαίο αυτό διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών και επιβραβεύει την αριστεία στο στίβο της γνώσης και της επιστήμης. Οι μαθητές της ομάδας μας επελέγησαν μετά από τέσσερα στάδια διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο και κάτω από ένα μεγάλο παγκόσμιο ανταγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 100 χώρες, κατέκτησαν ένα χρυσό, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία κατατάσσοντας τη χώρα μας δεύτερη σε επίπεδο χωρών Ευρωζώνης και 25η σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Γρηγόρης Καλογερόπουλος.

FaceBook
FaceBook
Twitter
Twitter